Vegan Talks: Debata o veganství a budoucnosti gastronomie v Brně

Vegan Talks: Debata o veganství a budoucnosti gastronomie v Brně

Vegan Talks: Debata o veganství a budoucnosti gastronomie v Brně

21. 3.

Přehrávač na přednášku naleznete dole pod anotací.

Anotace: Tento rok se na VeganFestu premiérově objeví také debata brněnských provozovatelů veganských restaurací. Myslíme si, že v době, kdy restaurace prošly několika zlomy, jako byla covidová krize a následné zdražování cen energií a potravin, může tato debata osvětlit spoustu věcí. V debatě se také podíváme na nové gastronomické trendy nebo příběhy jednotlivých účastníků debaty.

Petra Drábková – Peťa je provozovatelkou restaurace Fryends a v minulosti byla také zakladatelkou dvou restaurací s názvem Pilgrim. Samotnou Peťu jste mohli vidět v našem seriálu Síla soucitu, který se odehrává v již zaniklé provozovně Pilgrimu. Peťa je chodící sluníčko a nevzdává se. 🙂

Jiří Malenovský – známý jako Jiřina je provozovatel nyní již veganské restaurace Vegalité. Vegalité byla jedna z prvních vegetarianských restaurací v Brně a stála u samotného rozmachu veganství. Vegalité je známé nejenom svým jídlem, ale také svoji klubovou kulturou. Kromě samotného provozování restaurace se Jiřina podílel například i na pořádání již zaniklého festivalu Protestfest. Mezi jeho záliby patří jeho kočky Kočíz, Don Červíno a Bebino.

Buchta je Družstevnice v sociálním družstvu Tři Ocásci. Momentálně se v družstvu věnuje provozu komunitního centra (dříve veganské restaurace a kavárny) Základna, pomáhá s provozem Cukr úderce (dřívější Cukrárna, která nyní peče na Základně) a spolupodílí se na chodu družstevního nakladatelství Nevim. Ráda vaří a peče veganské dobroty, zajímá ji alternativní a solidární ekonomika a environmentální témata.